Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu vodorovná
Mojtín - oficiálna stránka obce

Obec Mojtín

OZNAM

Informácia o zverejňovaníVytlačiť
 

Fotografie a ochrana osobných údajov

v súlade s článkom 13 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 (ďalej len „GDPR“) a v súlade s §19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov (ďalej len „Zákon“)

Vážená verejnosť,

Obec Mojtín, so sídlom: Mojtín 242, 020 72 Mojtín IČO: 00317543 ,E-mail: obecmojtin@obecmojtin.sk (ďalej len „obec“) Vás ako prevádzkovateľ v súlade s článkom 13 GDPR týmto informuje, že počas kultúrnych podujatí organizovaných obcou plánujeme vyhotovovať fotografie, ktoré budú slúžiť na spravodajské a dokumentačné účely o činnostiach a aktivitách obce. Niektoré fotografie môžu byť zverejnené na webovej stránke obce.

Občiansky zákonník v §12 stanovuje, že na vyhotovenie a použitie fotografie fyzickej osoby je potrebné jej privolenie – súhlas. Za súhlas sa pokladá aj gesto súhlasu dané fotografovi, ktoré vzhľadom na okolnosti prípadu nevzbudzuje pochybnosti. Nakoľko fotografie majú slúžiť pre spravodajské a dokumentačné účely obce, udelený súhlas platí po dobu trvania tohto účelu, resp. do odvolania súhlasu.

Ako dotknutá osoba nie ste povinná udeliť súhlas s odfotením a so zverejnením fotografie. Poskytnutie súhlasu na odfotenie a zverejnenie fotografie je dobrovoľné. Neposkytnutie súhlasu so spracúvaním fotografie nebude mať pre Vás žiadne následky.

Zároveň máte  právo svoj súhlas so spracovaním osobných údajov kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním.  

V prípade, že nesúhlasíte so zverejnením Vašej fotografie, prípadne s Vašim odfotením, prosím oznámte to osobne na obecnom úrade alebo písomne na adresu obce alebo na E-mail obecmojtin@obecmojtin.sk a daná fotografia bude  bez zbytočného dokladu odstránená.

V súlade s čl.13 – 21 GDPR (§ 19-27 zákona o ochrane osobných údajov) máte ako dotknutá osoba:

právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k  osobným údajom týkajúcich sa Vašej osoby a potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú (čl.15 GDPR),

právo na opravu Vašich nesprávnych alebo neúplných osobných údajov (čl.16 GDPR),

právo na vymazanie Vašich osobných údajov, ak účel ich spracúvania skončil alebo je splnená niektorá z podmienok čl.17 GDPR,

právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, ak ide o prípady podľa čl.18 GDPR,

právo namietať spracúvanie osobných údajov, ak ide o prípady podľa čl.21 GDPR,

právo na prenosnosť osobných údajov  podľa čl.20 GDPR,

právo podať sťažnosť dozornému orgánu-právo podať návrh na začatie konania podľa §100 Zákona.

Svoje práva môžete uplatniť písomne na adresu sídla prevádzkovateľa alebo na e-mailovú adresu uvedenú v záhlaví tohto dokumentu.

Prevádzkovateľ Vás tiež informuje, že pri spracúvaní osobných údajov pre daný  účel nepožíva automatizované individuálne rozhodovanie, ani profilovanie.


 
 

Nakladanie s použitými batériami a akumulátormi Vytlačiť
 

MACH TRADE  spol. s  r. o.  / INSA spol. s r.o.

ZBER, SEPARÁCIA a RECYKLÁCIA

použitých batérií a akumulátorov

 

Zachovať zdravé životné prostredie na našej planéte aj pre budúce generácie je veľmi dôležitá a

zodpovedná úloha. Zničená príroda, znečistené ovzdušie, kontaminované vodné zdroje a pôda, to všetko sa podpísalo pod vznik globálnych ekologických problémov, ktoré viedli k negatívnym zmenám ako otepľovanie atmosféry, ohrozenie biodiverzity, stenčovanie ozónovej vrstvy Zeme a pod., ale aj obrovský nárast odpadov. Zabrzdiť katastrofické dôsledky globálnych ekologických problémov sa podarí len vtedy, ak sa začnú riešiť lokálne environmentálne problémy, o čo sa musíme pokúsiť všetci, každý v rámci svojich možností, vo svojom bydlisku či na pracovisku.

Batérie a akumulátory sú ťažko rozložiteľný odpad.

V našom každodennom živote sa často dostáváme do kontaktu s ťažko rozložiteľným odpadom a to v podobe batérií a akumulátorov. Batérie a akumulátory nepatria do komunálneho odpadu a sú označené symbolom.

 

Je dôležité použité batérie a akumulátory odkladať do nádob k tomu určených tzv. RECYKLOBOXOV, ktoré sú rozmiestnené v predajniach, na zberných dvoroch a ďalších miestach na celom území Slovenska. . Batérie a akumulátory (BaA) obsahujú látky ako sú ťažké kovy a kyseliny, ktoré vo voľnom prostredí na nelegálnych úložiskách alebo v prostredí skládok odpadov môžu spôsobiť kontamináciu životného prostredia a predstavujú riziko pre zdravie obyvateľstva.

Náklady na triedený zber vyhradeného prúdu odpadu batérie a akumulátory zabezpečuje výrobca a znáša náklady s tým spojené. Náklady na triedený zber nie sú súčasťou miestného poplatku za komunálny odpad, okrem nákladov spôsobených nedôsledným triedením podla § 81 ods. 10 zákona 79/2015.

Spoločnosti INSA, s.r.o. a MACH TRADE, s.r.o.  v spolupráci s partnerskými  spoločnosťami pôsobiacimi  na slovenskom trhu niekoľko desiatok rokov zabezpečujú zber, dopravu, spracovanie a recykláciu batérií a akumulátorov. Vysoká technologická a odborná úroveň spoločností je garanciou reálnej komplexnej recyklácie použitých batérií a akumulátorov. V triedení a recyklácii sú významnými globálnymi hráčmi v oblasti spracovania nebezpečných odpadov.

 

Odovzdaním použitých batérií a akumulátorov zamedzíte úniku nebezpečných látok do prírody a prispejete svojím dielom k ochrane životného prostredia.

MACH TRADE  spol. s  r. o.  / INSA spol. s r.o.


 
 

IV. Obecný plesVytlačiť
 

Obecný úrad v Mojtíne pozýva všetkých obyvateľov a priateľov obce Mojtín na IV. ročník obecného plesu. Vstupné 25 eur, do tanca hrá skupina Eminent

 

 


 
 

Mikulášska nádielkaVytlačiť
 

Milé detí,

 

pozývame Vás na stretnutie s Mikulášom, ktoré sa uskutoční dňa 5.12. o 17:30 hod v Kultúrnom dome Mojtín.

Za každú krátku básničku, dostaneš sladkosť maličkú


 
 

Nahlásenie počtu ošípaných na Obecný úradVytlačiť
 

Nahlásenie počtu ošípaných na Obecný úrad
 

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Púchove s ohľadom na aktuálny vývoj situácie vo výskyte afrického moru ošípaných v okolitých krajinách a s tým súvisiace možné zavlečenie nákazy aj na územie SR v zmysle zákona č.39/2007 Z.z. v znení neskorších predpisov, na základe § 16 ods. 1,7 žiada obec Mojtín o spoluprácu vo veci získania prehľadu o počte chovov, ktoré chovajú 1 a viac ošípaných v obci.

Je povinnosťou občanov nahlásiť tieto chovy na Obecnom úrade nasledovne: meno, priezvisko, adresa a počet ošípaných. Obec vytvorí zoznam chovateľov.

Uvedený zoznam bude následne doručený na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu v Púchove do 27. 11. 2018, kde inšpektori doriešia s nahlásenými chovateľmi povinnú registráciu farmy a zvierat.

 


 
 

Poďakovanie starostuVytlačiť
 

Vážení spoluobčania,

 

Chcem sa Vám touto cestou poďakovať za prejavenú dôveru, poďakovať za
to, že ste prišli voliť a dali hlas svojim kandidátom. Osobitne sa chcem
poďakovať voličom, ktorí odovzdali hlas v môj prospech.

Ubezpečujem Vás,že budem starostom obce pre všetkých voličov, aj pre tých ktorí mali odlišný
názor pri svojom rozhodovaní o voľbe starostu obce.
Pomerne vysoká účasť vo voľbách svedčí o tom, že máme záujem o veci
verejné a dianie v našej obci. Som presvedčený, že je v záujme nás všetkých,
ktorí sme boli zvolení na svoje posty, aby sme spoločne posúvali život v našej
obci dopredu v prospech občanov a verím, že spoločnými silami dokážeme
splniť predsavzatia a ciele, ktoré som prezentoval vo svojom volebnom
programe.
Zvolením do funkcie starostu ste mi dali oficiálny mandát na realizáciu
môjho volebného programu, za čo Vám úprimne ďakujem a nesmierne si to
vážim.
Ešte raz úprimná vďaka a ďakujem za dôveru.

                                            

  František Staňo

 


 
 
Položky 1-6 z 78

podujatia

IV. ročník partizánsky gulášVytlačiť
 

Obec Mojtín Vás srdečne pozýva na IV. ročník Partizánskeho gulášu, ktorý sa uskutoční 1.9.2018 v areály bývalej ZŠ.


 
 

Festival KončinyVytlačiť
 

FESTIVAL KONČINY je multižánrový hudobný festival konajúci sa v prírodnom prostredí Strážovských vrchov nad obcou Mojtín v nadmorskej výške 630 m.n.m., neďaleko Púchova.

Podujatie je charakteristické svojou uvoľnenou a priateľskou atmosférou. Na svoje si prídu milovníci viacerých žánrov od klasického rocku cez elektroniku, psychadelickú hudbu až po folk, punk či indie. Na pódiu sa predstavujú každoročne najmä zástupcovia slovenskej (alternatívnej) hudobnej scény.
 

Súbor na stiahnutie končiny.jpg končiny.jpg (78.8 kB)

 
 

Pozvánka na obecné zastupiteľstvo

zasadnutie Obecného zastupiteľstva v MojtíneVytlačiť
 


 
 

Obecné zastupiteľstvo Vytlačiť
 


 
 

Starosta obce

František Staňo

Tel:      042/4711692


e-mail:obecmojtin@obecmojtin.sk

 


 

Zástupkyňa starostu obce

Miroslav Adamička


 

Poslanci obecného zastupiteľstva

Miroslav Adamička

Martin Gombár

Michal Juračka

Martin Jurík

Alojz Zemančík


 
Zásady odmeňovania poslancov Obecného zastupiteľstva obce Mojtín, ďalších volených orgánov obce Mojtín a zástupcu starostu obce Mojtín

 

zo života v našej obci

Spomienka na sv. Cyrila a Metoda - Mojtínske hody
2. - 4. júla 2010

zábery z podujatia....


 

Prezentácia regiónu

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

panoramatický pohľad na kraj

obec Mojtín

obec Mojtín

Položky 1-6 z 57

Okolie

mojtínska príroda, skalne bralo

Pohľad zo skalného brala

jesenná príroda

Jesenná príroda

západ slnka, príroda

Západ slnka

bez názvubez názvubez názvu
Položky 1-6 z 11

Májová priepastná jaskyňa

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm, jaskyniari

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm, kvaplová výzdoba

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm-kvaplová výzdoba

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm

Sutový dóm - Sintrova záclona

Sutový dóm - Sintrova záclona

Sutový dóm - Sintrova záclona

Sutový dóm - Sintrova záclona

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm, jaskyniari vystupujú po rebríku

Májová priepastná jaskyňa - Sutový dóm

Stretnutie so staršími občanmi

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

Za obsah zodpovedá
Obec Mojtín


webygroup

dnes je: 19.1.2019

meniny má: Drahomíra, Mário

IV. ročník partizánsky guláš

Obec Mojtín srdečne pozýva na IV. ročník Partizánskeho gulášu.

Návrh plánu práce kontrolnej činnosti   na I. polrok 2016 vykonávanej hlavnou kontrolórkou obce Mojtín  

Výzva na predloženie cenovej ponuky

Geologická úloha - sanácia masívu Smetlička

Festival Končiny

FESTIVAL KONČINY je multižánrový hudobný festival konajúci sa v prírodnom prostredí Strážovských vrchov nad obcou Mojtín v nadmorskej výške 630 m.n.m., neďaleko Púchova. Podujatie je charakteristické svojou uvoľnenou a priateľskou atmosférou. Na svoje si prídu milovníci viacerých žánrov od klasického rocku cez elektroniku, psychadelickú hudbu až

Obecné zastupiteľstvo

Obec Mojtín Vás pozýva na obecné zastupiteľstvo ktoré sa uskutoční 22.5. 2018 o 12:00 v zasadacej miestnosti Obecného úradu Mojtín

IV. Obecný ples

Obecný úrad v Mojtíne pozýva všetkých obyvateľov a priateľov obce Mojtín na IV. ročník obecného plesu. Vstupné 25 eur, do tanca hrá skupina Eminent    

Rozpočtové hospodárenie r. 2017

Pietny akt

Obecné zastupiteľstvo

Obec Mojtín Vás pozýva na obecné zastupiteľstvo ktoré sa uskutoční 22.5. 2018 o 12:00 v zasadacej miestnosti Obecného úradu Mojtín

020 72 Mojtín 242
telefón : 042/4711692
fax : 042/4711692
Email : obecmojtin@obecmojtin.sk


2774250

Úvodná stránka